Història del Club Esportiu Masques Sant Andreu

Qui som?

Com no havia de ser d’altra manera, la paraula que dóna nom al club d’atletisme sorgeix del més estricte absurd. Força abans de calçar cap vamba, córrer cap quilòmetre i, molt menys, pensar en cap cursa, dos amics que anaven a esquiar van esclafir a riure amb un desqualificatiu que van sentir en un programa de ràdio, un d’aquells en què es gasten bromes sovint mal rebudes per la víctima. Tal insult era “Masca chapas”. A partir d’aquí, qualsevol persona que es creuava per la pista d’esquí era un mascachapas  i, entre ells i, després, extensiu a la colla, ja es tractaven amb aquest sobrenom per iniciar qualsevol conversa. Feia gràcia, vet-ho aquí. Com en tot allò pràctic de la vida, el nom es va escurçar per fer-lo més directe: “Masca” i, ja que la colla sempre s’havia considerat digna de comportaments absurds, a partir d’aleshores qualsevol persona que responia a uns patrons de pretesa absurditat se’l batejava automàticament amb l’expressió: “Vaya masca…”.  Per tant, sense voler, els “Masques” ja havien nascut. El que són les coses…

logo_masques

Els inicis

La primera ocasió en la que el nom MASQUES apareix en una cursa, és a l’EKIDEN (Marató per relleus) del 2008 a Palafrugell, on els masques Xavier Oliveres, Ignacio Martínez, Jaume Juanós, Víctor Campos, Albert Torres i Òscar Martín formen unequip per participar en aquesta competició i començar a sentir la trucada d’aquest esport.

A partir d’aquest moment i esperonats per les bones sensacions que elsprovoca l’experiència EKIDEN, comencen a participar en diferents curses: lacursa de Poble Nou, la cursa del circuit de Catalunya, la Mercè… i, paral·lelament, s’inicien les quedades per entrenar i compartirexperiències i idees.

ekiden

L’eclosió masca

A finals de l’any 2008, el grupet d’entrenaments i competicions va augmentant amb amics, coneguts, companys de feina, companys de gimnàs…i comença a tenir un volum interessant de corredors i corredores; és llavors quan l’Anxo Vázquez (primer fitxatge de qualitat del club) comenta la possibilitat d’apuntar-nos a la lliga CHAMPIONCHIP com a club per tal de veure els nostres progressos, individuals i col·lectius. I així ho fan, començant l’any 2009 amb un total de 20 atletes.

Aquest mateix any acaben situats en el lloc 15è de la lliga championchip i ja han augmentat a 31 el seu nombre de corredors i corredores, és en aquest moment quan comencen a parlar de la idea de registrar-se com a club oficial al REGISTRE D’ENTITATS ESPORTIVES… i així comencen a moure fil per fer-ho. El 2010 és un any d’expansió brutal: es presenten els papers al registre, finalitzem l’any amb 44 socis i acaben la lliga champinchip a lloc 10è. una classificació espectacular per un grup d’amics que no ha fet més que juntar-se per passar bones estones…

lliga-championchip[1]

L’actualitat

Actualment, el Club Esportiu Masques de Sant Andreu de Palomar va augmentant el seu nombre de corredors i corredores que participen tant en curses com en triatlons, duatlons, senderisme…i continuen amb la seva esencia original de continuar fent MASCADES I SER UNS I UNES MASQUES.

masques-grup-2013