Triatló Hospitalet de l’infant : debut olímpic

Sempre m’agrada aprofitar les vacances fent el més m’agrada, fent esport, sortint a entrenar pels matins mentre les meves nenes dormen. Tot això està molt bé, però de tant en tant ve de gust sentir els nervis de la competició, marcar-se un repte, per no caure en temptacions poc saludables, i ja que la proposta que em feien alguns masques, que no giren gaire rodó (balagueeeer!!!),  no em convencia del tot, em vaig decidir a fer alguna cosa mes còmoda i mes acorde a les meves possibilitats, i vet aquí que ben a prop de Miami platja, a l’Hospitalet de l’infant organitzen el primer cap de setmana de setembre per 3ra vegada el seu Triatló, amb modalitats Olímpica, sprint i relleus. Així que ben aviat em decideixo a inscriure’m a l´Olímpic.

Sense haver nedat en tot l’any, em planto al primer dia de vacances amb l’objectiu d´almenys no ofegar-me, o no fer el ridícul, així que aprofitant les boniques platges del Baix Camp, vaig agafant fons durant els mes d’agost per cobrir amb garanties els 1500 mts de natació.

També, com no, la comarca ens ofereix indrets espectaculars per fer sortides amb bicicleta.

Pel que fa al córrer, es la part que sempre costa més a l’estiu, i anem mantenint la poca forma post-maratoniana que queda.

Així que s’acaben les vacances i arriba el primer cap de setmana de setembre, tot esperant que la climatologia ens respecti, ja que la hora programada per l’inici (15:30) no és la millor per sortir a fer esport, doncs sembla que no, i tenim el cap de setmana mes calorós de l’estiu amb molta xafogor, i per si faltava alguna cosa tenim al convidat mes il·lustre de les comarques del sud, vent, en aquest cas Garbí.

IMG-20160903-WA0009

Arriba l’hora de la veritat, i els participants de la modalitat olímpica uns 100 en total, ens disposem a sortir en dues onades per afrontar els 1500 mts en un recorregut de dues voltes amb una mar força esvalotada. Primeres braçades agafant posicions des del darrera per evitar trompades, el grup es va estirant, agafo una posició mes còmoda però sense una referència clara, surto de l’aigua en la 1a volta, uns 15’ i escaig, ben sorprès pel temps, continuem la 2º volta que es fa mes feixuga donat l’estat de la mar, temps final de la natació, 33’:06” (pos.33).

IMG-20160903-WA0008

Arribo a la T1, sorprès perquè veig moltes bicicletes, així que em prenc amb calma la transició i agafo la bicicleta direcció a la N-340, on ens han preparat un circuit de 9 km força divertit, n’hi ha de tot, pla, pujades, baixades, corbes, i com no .. vent,  entre la població costanera i la central nuclear de Vandellòs, anar i tornar, 4 vegades, inclou un petit coll, “coll de Balaguer” de 60 mts de desnivell en 1,5 km, que haurem de coronar 8 vegades. Gaudeixo i m’ho passo força bé en aquest tram que em resulta familiar de les meves sortides, és l’avantatge de jugar a casa, temps final 1h:24’:34” (pos.40).

PERFIL

Deixem la bicicleta al mateix lloc d’on l’havíem agafat, i ens disposem a la part mes dura, cursa  a peu, circuit de quatre voltes pel passeig marítim, en les primeres passes ja es deixa constància de que això no serà pas fàcil i es farà llarg, sort que els 4 passos per meta ens asseguren avituallament i refrescada en forma d´aigua per sobre, emulant als triatletes de les passades olimpíades a Rio.

Acabo aquest tram amb més pena que gloria patint força i caminant en alguna ocasió per fer baixar pulsacions, sort en tinc de les meves animadores, que em fan mantenir el somriure. Temps final cursa a peu 52’:56” (pos.40).

IMG-20160905-WA0004

Temps total 2h:50’:36” (pos.38)

CLASI

 

Conclusió, molt content del debut, el patiment final val la pena, satisfacció plena a l’arribada, repetirem distància en una altra ocasió, dubto molt de pujar de categoria a reptes majors.

Organització a càrrec de” JUST TRI” amb la gent de “Running solutions”, més que correcte, circuits molt ben senyalitzats, només a millorar hora sortida i avituallament final escàs (aigua, isotònic i plàtan).

Ens veiem masques!!!

You may also like...

1 Response

  1. Carles Rosell ha dit:

    Bravo Jaume!! Una crònica de primera per a un repte esportiu que s’ho val. I és que les vivències d’una cursa no es poden resumir en un titular. Felicitats!!

Deixa un comentari