La cursa del Sot, poca broma

cartell sotEncara que sembli exagerat, el cartell no enreda doncs cal estar ben preparat per a poder sobreviure a la Cursa del Sot. He dit que no enreda i em desdic, perquè la distància de la cursa sobrepassa els 17 kms i no pas els 16 aproximats pregonats.

A mi això dels “súper corredors” em va picar i em vaig dir, no n’hi haurà per tant. Però la gent de comarques va de cara i fa pagar el postureig que es gasta en d’altres latituds.

Amb aquest esperit em vaig plantar a Monistrol de Calders dissabte 24 de setembre sota un cel ennegrit de presagis. Semblava que volia ploure i a l’estoneta de passejar-me ja m’havia sentit dir Rosell no saps on t’has ficat. Qui m’ho deia coneix el territori i el comentari em va eriçar la pell.

Al gra. La cursa transcorre en tot moment per senders i rieres que permeten accedir a uns paisatges molt bonics (la Bassa de Rubió, el Gorg de Saladich, el Pla de Trullàs i la riera de Sant Joan). És un recorregut molt tècnic amb continues pujades i baixades i acumula un desnivell de gairebé 800 metres positius. Alguna de les pujades són força dures i a la màxima cota si accedeix per una petita via ferrada. Espectacular!

En definitiva és una cursa que cal recomanar a qui li agradin els reptes i la muntanya. La participació és molt reduïda (menys de 300 corredors) i cal espavilar-se a les inscripcions. L’organització és excel·lent en tots els aspectes: preu (11€ amb aportació solidària), 4 punts d’avituallament més el de l’arribada que era magnífic, la senyalització molt acurada, una bossa sense destorbs, sorteig de material,… I cal destacar l’ambient. Durant el recorregut la gent de l’organització va animant en els llocs més insospitats i ja sabeu com s’agraeix sentir-te dir el nom.

Companys, vaig gaudir de debò però patint moltíssim. Les conclusions són evidents: la muntanya requereix un entrenament específic (quàdriceps i turmells) i s’ha de conèixer el cos en aquest entorn. Bé, he pagat la penyora però vaig vendre car l’orgull masca i la lila va fer el seu paperet (vaig marcar 2h i 17minuts entrant el 149 de 250, ja us ho he dit paperet). No descarto tornar-hi i treure’m l’espineta.

Apunteu-vos-la, de debò que val la pena.

sot1sot2_800x600

You may also like...

2 Responses

  1. patata ha dit:

    Hóstia Carles, no coneixia aquesta cursa però les fotos m’han possat catxondo…

  2. Carles Rosell ha dit:

    Doncs aquí no es veu res de res, de debò que la cursa s’ho val.

Deixa un comentari