La Mussara versus Quebrantahuesos

LMQHNo és fàcil escollir quina de les dos curses o marxes cicloturista és millor o pitjor. Després de participar l’any passat a Polar Gran Fondo La Mussara 2014 (189km) i aquest any La Quebrantahuesos 2015 (199km) voldria donar el meu parer.

Aquest any La Quebrantahuesos (QH) celebrava el seu 25è aniversari i per tant podem afirmar que és la mare dels ous. Una cursa molt espectacular on el paisatge pren tot el protagonisme, sens dubte! La Mussara (LM) és una cursa molt incipient que s’ha fet gran de cop i després de les dues primeres edicions ha assolit molts adebtes. Les muntanyes de Prades no poden competir amb l’entorn del Pirineu però no deixa indiferent la serralada de la Mussara.
Quebrantahuesos Gran Fondo

El recorregut de les dues curses és obvi que no hi ha diferència quan parlem de distància, però si destacaria la gran diferència en quan el perfil. LM dibuixa un perfil molt abrupte, com unes dents de serra que puges i baixes constantment. Més intens i divertit (una opinió molt personal) Un Dragon Khan!. En canvi la QH és tot el contrari. O puges o baixes. Els ports de muntanya són interminables com també ho són baixar-los (aneu amb compte amb l’estat del ferm) La cadència per pujar serà un factor determinant a l’hora d’afrontar-los.
La Mussara

I per últim la pregunta del milió: Quina és més dura?
Sincerament no crec que una sigui més dura que l’altra. La preparació física, la climatologia, i sobretot el grup de companys (no oblidem que volem competir, ens agradi o no) seran els factor claus que determinin la duresa. Abans d’acabar dir-vos que la organització de les dues marxes és excel·lent. Bé, aquí acaba el meu rotllet!

You may also like...

Deixa un comentari