LA MARATÓ MÉS ESPECIAL.

la foto 2

Amb una mica de retard em poso a escriure la crònica de la marató de Barcelona 2015 (se m’ha girat feina ultimament) i perdoneu però serà força personal aquest any.

Tot va començar el dia després de la marató 2014 quan, encara amb la “rabia” de no haver assolit el repte de baixar de les 3 hores, vaig fer la mascada d’apuntar-me a la marató 2015 amb un clar objectiu. Paral.lelament amb la Magda teniem un altre objectiu, que també començàvem a buscar després de la marató (de fet el mateix dia de la marató ja ens hi vam posar a fer feina).

I va arribar el Juny i vam rebre una grandiosa notícia…. primera visita a la llevadora i ens diu: “doncs si, esteu embarassats i tot indica que vindrà el 15 de Març!!!” la mirada que ens vam fer amb la Mak hauria d’estar gravada en video… si? seguro? 15 de marzo? es que no me viene muy bien…

Doncs bé començava la preparació més difícil de la meva vida, preparar-se per tenir un fill, d’això no en sabia res, per més que tothom t’expliques coses. La marató? Gràcies Mak per dir-me “tu prepara-la i si no neix al mateix dia, quin problema hi ha?”

I així va començar l’entrenament més anàrquic de la meva vida, sortides a la muntanya amb el Bikila, sortides a la muntanya amb el Patata (que ve a ser el mateix), algun Wela amb el Tonino, algunes seriaques sota la pluja amb el Ferran… i el dia s’apropava i la panxa creixia i creixia.

I el dia 5 de Març el Iago va decidir fer un sprint brutal i sortir a saludar!

la foto 1

10 dies després dormint poc i descansant menys ens presentem a la linea de sortida amb les coses poc clares, HEM VINGUT A JUGAR? DONCS JUGUEM!.

La marató ja sabeu, 18.000 participants i 18.000 històries; els masques es van presentar com sempre, puntuals a la seva gran cita, debuts, intents de MMP’s, una més per la col.lecció… Uns quants teniem la barqueta de sub 3 hores preparada (Edgar, Anula, Patata, Tonino i Calvo), com bons masques la barqueta va ser efímera, al quilómetre 2 es va dividir en dos, per una banda el Tonino i jo tornant-nos bojos i anant de “caza” tota l’estona, i per l’altra l’Edgar, el Anula i el Patata sent més conservadors…

La corva masca, com cada any, una barreja de sensacions, un “subidón” enorme veure a tot el barri allà, ja quan arribes a la meridiana comences a pensar en ella i aquest troç, que a molta gent se li fa llarg, als masques se’ns fa molt més fàcil, gràcies a tots/es els que puntuals a la cita hi sou cada any!

El Tonino i jo vam arribar vius a la Diagonal i allà sem va girar el cap i vaig començar a apretar com un boig, necessito arribar a Paral.lel amb 2′ de marge i allà relaxar-me, necessito arribar a Paral.lel… només pensava en això. I així van anar passant el litoral, marina, arc de triomf, ronda sant pere, portal de l’angel, via laietana… i arribem a Paral.lel!!! SEEEEE, me salen las cuentas!!!! qm. 40 i em trobo al meu pare: “ja està” em diu, com si em llegis el pensament, “ja baixes de 3 hores!”. Baixem el ritme i que gaudim dels dos útlims qms… però en estas que el Tonino arriba per darrera “encegadisimo” i apretant com si no hi hagués demà! ON VAS TOLAI?? Que baixem sobrats! no diu res i apreta encara més (s’ha de ser masca!)… doncs ala a tirar amb ell… i arribem a falta de 200 metres i allà si, allà ens relaxem, gaudim del moment i entrem amb un somriure grandiós a la cara!

Allà ens esperen el Betlloch, el Navete i el LLuc que han tingut les seves històries i mentre anem xerrant van arribant la resta, amb millors o pitjors sensacions que els presents, sou molt grans collons!

GRÀCIES MAK per fer-ho fàcil, gràcies IAGO per donar-me forces a Arc de Triomf, ara què? a gaudir de la cursa més gran de la meva vida…

la foto 4

You may also like...

2 Responses

  1. orozco ha dit:

    Crònica molt emotiva. Felicitats a tots tres, Iago, Magda, i Victor.

  2. Oscar Martin ha dit:

    Gran crònica Presi!! Emotiva i personal com mereixia l´ocasió.Felicitats crack!! Ara ja pots seure al sofà amb la feina feta… Ostia no!!! que el teu cervell te l´ha tornat a fotre!! MARINA D´OR “CIUDAD DEL INFIERNO”!!

Deixa un comentari