Un a Un. JOAN RODRÍGUEZ (Juanro)

17-01-2009 19-50-01_1977
Per què vas començar a córrer? Quan?
Vaig començar (sempre com aficionat) més o menys amb 9 o 10 anys, cap el 1971-72, a l’escola esportiva Brafa, al carrer Artesania 75 de Nou Barris, recordo que la pista d’atletisme era de terra i el meu col·legi tenia un conveni per anar allà a fer l’asignatura d’educació física. El profe ens posava a còrrer i a mi m’agradava molt. Anys més tard, després de veure la película Rocky-1 a 1976, vaig començar a córrer amb uns amics per Collserola. Recordo que no es veia a ningú corrents per aquelles dates i que la muntanya estava plena de grups de gossos salvatges que et feien córrer de veritat. Però no tot va ser córrer per gaudir. També vaig córrer molt davant dels grisos a finals dels setanta, (mai em van agafar) quan el Boadella estava a la presó i es lluitava per la llibertat d’expresió, i a la mili ens feien córrer amb el CETME (fusell d’asalt) a les mans, que pesaba 4,2 Kg. i la resta de l’equipació com a càstig.
Quin és el teu lloc preferit per entrenar?
Tots m’agraden: ciutat, riu Besós, jardins urbans, muntanya… però el que em porta més records de la meva joventut es la ruta a Torre Baró.
Amb quina freqüència surts a córrer?
2 o 3 dies per setmana combinats amb un altre dia (en funció del meu temps lliure) que pot ser piscina o gimnàs, bici estàtica, etc.
Corres sol o acompanyat? Amb música o sense?
Alguns dies sol, altres acompanyat. Sense música, m’agrada escoltar-me a mi mateix, com respiro, les meves passes i els sons que m’envolten o si és un company el que em parla.
Podent fer-te d’un club d’atletisme… Vas fer-te masca. Per què?
Coneixia al Lluc i a l’Albert Pinell i em van parlar dels masques, vaig anant prenent contacte per proximitat i em va agradar l’idea de poder sortir a entrenar amb altres persones desde el mateix club i que a sobre eren bons atletes, i que em podien ensenyar moltes coses, jo no em canso mai d’aprendre.
Quina va ser la teva primera experiència masca? I alguna que recordis especialment?
Gràcies als entrenaments i als ànims de molts masques vaig poder acabar la meva primera marató i em va fer molta il·lusió. També tinc bons records dels primers entrenaments masques, quan anàvem tots plegats, i l’Anxo o el Víctor sempre es quedaven a recollir als endarrerits…
La teva frase masca és…
“I love zona culitos”… que te relació amb els entrenamens dels diumenges al matí a la Carretera de les Aigues… en qualsevol moment et pots veure envoltat per un grup de models que fan footing… oh yeah!
Quina distància, disciplina, prefereixes en una cursa?
Mitja marató, 21 kms… gaudeixes molta més estona de poder córrer, vas a un ritme una mica més baix i no pagues tants diners com a les curses de 10 kms… la pela és la pela!
Quines són les curses que mires de no perdre’t cap any?
La cursa de bombers per que las he fet totes, i la marató si el cos ho permet.
Dona’ns un darrer missatge per la comunitat masca… Vols proposar-te o proposar-nos algun repte?
El missatge es que l’autèntic tresor que té aquest grup son les persones que el formen, i el repte és que, si és possible, que els masques no perdin mai la seva filosofía humana i esportiva.

You may also like...

2 Responses

  1. orozco ha dit:

    Rocky al 76 i kilian al 2000 han fet molt mal! Proposo la creu de sant Jordi a Boadella, candidat a traidor del segle XX.

  2. Juanro ha dit:

    Si Jordi! que poc es recorda el Boadella de tota la gent que va fer vaga i que va rebre pals per la seva culpa! Com cambíen les coses!

Deixa un comentari