Un a un. VICENS ALLUE.

10341486_10203870873795080_4642853641384045541_n

Per què vas començar a córrer?

A la meva vida havia corregut tan sols una o dues proves de jove (una Jean Bouin i una Corte Inglés). A part de això, fent el servei militar, una que recordo especialment, a Toledo, amb casc, motxilla i Cetme……per fer-nos homes (??).

Per un cúmul de circumstàncies, ara fa uns 12 anys aprox. vaig començar a córrer i anar en mountain bike per els indrets de Santa Pau, al costat de Olot, inicialment els caps de setmana i, més endavant, també algun dia entre setmana. Va ser un canvi radical en molts aspectes i beneficiós a nivell personal.

Quin és el teu lloc preferit per entrenar?

Més fàcilment puc definir un lloc que no m’agrada, que és donar voltes a un mateix circuit (tipus Can Dragó) encara que per proximitat, algun cop ho he fet. Els llocs que més m’agraden son Collserola (molt la zona de Sant Cugat i Cerdanyola) i, si tiro enrere, la zona de La Fageda.

Amb quina freqüència surts a córrer?

Depenen dels desplaçaments per feina, intento sortir al menys tres cops a la setmana. El recorregut depèn de l’hora de començament, de si vaig sol o amb altres companys, etc… Si cal fer alguna preparació especifica per la marató, al menys intento sortir 4 dies a la setmana, fent la tirada més important el diumenge.

Corres sol o acompanyat? Amb música o sense?

Sempre que puc ho faig acompanyat però no sempre és possible. Jo diria que faig un 50% sol i un 50% acompanyat.

Fins ara sempre sense música. 

Podent fer-te d’un club d’atletisme… Vas fer-te masca. Per què?

 Jo, fer-me d’un club d’atletisme….. ??  En qualsevol cas, pràcticament a la majoria dels masques els conec del CNSA, del barri en general. Que millor que formar part d’un col·lectiu ón la majoria son coneguts, amics i extraordinaris atletes.

Quina va ser la teva primera experiència masca? I alguna que recordis especialment?

No era encara masca i vaig començar a fer alguna sortida amb masques. Jo vaig relativament lent i encara recordo avui les sortides tots en grup, ón calia que algú esperes al o als “ressagats”.

Recordo “malament” però amb molt de carinyo una cursa que vàrem fer una gran quantitat de masques per relleus a Sant Joan Despi. Va ser un dia plujós i poc engrescador però aquest esperit de conjunt, de rivalitat entre nosaltres, etc..  Si el dia hagués acompanyat……

La teva frase masca és…

 ANIMOSITAT I VALORS !!! Encara que un’altre podria ser: CABRONS però simpàtics i collonuts !!  Tant els que correu habitualment per asfalt (primera fase del meu coneixement dels masques) com la segona fase amb els muntanyencs, us cal gent, com jo, que ens deixem enganyar i que els “putejeu”… He acabat molts dies d’entrenament dient C….ons !!

Quina distància, disciplina, prefereixes en una cursa?
No sóc ràpid ni resistent; potser seria la mitjà marató. Quan vaig començar a entrenar i córrer per primer cop fa uns 12 anys, la meva primera cursa “oficial” va ser una mitjà marató. Vaig aguantar fins al quilòmetre 16, però la vaig acabar. He fet moltes mes  mitjes i maratons que no pas de 5 i 10 quilometres.

Quines són les curses que mires de no perdre’t cap any?

Els darrers anys, bombers i la marató de Barcelona.

Dona’ns un darrer missatge per la comunitat masca… Vols proposar-te o proposar-nos algun repte?

Heu aconseguit ser un grup nombrós i amb una varietat d’interessos a nivell atlètic. Potser seria bo cercar una activitat a l’any ón tots els masques ens poguéssim trobar i fer el “dia MASCA”, aquell en que tots participem en una activitat comú i on ens puguem conèixer millor (no només el dia de l’assemblea). Aquest seria el repte per la comunitat masca.

Per mi en concret, espero poder fer algun dia 4 hores en una Marató. M’estic entrenant per assolir-la quan em jubili; mentrestant, vaig entrenant per la propera marató del mes de març i que em serveixi de preparació per la <4hores.

You may also like...

1 Response

  1. Juanro ha dit:

    Felicitats Vicenç!

Deixa un comentari