Sant Andreu, a prop teu?

Crònica calenteta de la cursa de Sant Andreu! Encara amb la ressaca de la matinal d’ahir i amb la vista posada a una de no gaire més llunyana… Sagrera diumenge la setmana vinent! Però no hi ha res com disfrutar el que tenim ara, així que tornem-nos-en als carrers que tots coneixem. Uns quants masques hi viuen en ells!

Una cursa que ja és degana, doncs arriba fins la seva 36a edició, i encara que amb una presència masca més reduïda de l’habitual el color lila també hi era present. No hi som tots en aquesta foto! Però si que es va notar que faltava la calor habitual dels pres i posts, normal que així fes tan de fred! Potser el postureo del mallorco amb el trimono i la tèrmica no va ser tan mala idea…

10856615_10204057937941639_5546760309291747283_o

El fred però no era sols climatològic, sino que en general semblava que tot el que rodejava a la cursa tingués menys ànima de l’habitual, com si l’adjectiu “popular” que s’ha perdut impliqués molt més que un sol mot. I aquí, deixareu que em posi personal, crec que mai he notat tan lluny la cursa de la gent. Val, si, el dia convidava a quedar-se a casa, però crec que no s’hauria de veure com l’únic motiu.

Val, que ara és una cursa que ofereix uns bons serveis mínims (horaris de recollida de dorsals amplis, accés al club, guardarroba, encara que d’aquest darrer també en parlarem…), amb el sistema de cronometratge més conegut a casa nostra i que atreu més corredors habituals que fa uns anys. Però aporta res diferencial? O més aviat tendeix a assemblar-se a la resta? Si, la distància la fa diferent però… Com pot ser per exemple que s’ofereixi un servei de ludoteca i sigui sols pels socis? La resta no poden tenir nens?

(2014-12-07) Cursa Sant Andreu 001

Sincerament m’omplia més aquell esperit de “samarreta de cotó” en el que el nen, la dona, l’avi, la jove que no corria mai s’iniciava o disfrutava de la seva (en moltes ocasions) única cursa de l’any. En que el barri feia festa i els familiars i coneguts omplien plaça Comerç i plaça Orfila animant. Res d’això ahir, però val, d’això també en som còmplices, perquè ens agradi o no com es munta si que és cert que aquesta és la cursa de Sant Andreu i fer soroll i donar-li calor (animant per exemple) ajuda a tots els que correm.

No acostumo a ser tan crític amb una organització, però si ho faig és precisament perquè aquesta una de les curses que m’estimo, que no vull deixar de fer mai. En una altra simplement la treuria del calendari, però aquí no em dóna la gana fer-ho. És la meva primera, ja fa 18 anys. La que durant molts anys he recomanat a gent de Sant Andreu, de Barcelona, de Catalunya… En la que tinc moltíssims records (i en segueixo afegint). I la veritat és que el camí que va prenent no em convenç, ans al contrari.

(2014-12-07) Cursa Sant Andreu 002

Disculpeu que m’ha sortit una parrafada molt llarga! Potser alguns esteu d’acord i altres en desacord, de la diferència neix el consens! Així que aviam si serveix per a que la pròxima edició sigui molt més càlida. Encara que en quelcom si que estareu d’acord els que hi vau ser, i és que passar-ho, ho vam passar molt bé! En Miquel Gadea petant la xerrada amb coneguts, demostrant que el bon ambient mai es perd. El Rubenro demostrant que la saga Rodríguez ve forta i que no es despisti en Juanro… Que ja en té un més trepitjant-li els talons a més de l’etern rival en Gálvez!

Per demostracions però les que ens van donar els senyors Rodas i Medina. Després de dos lesions que els portaven aturats fan els 5k molt més ràpid que el que qualsevol podia esperar, sou uns cracks amics! D’incògnit anava en Jose Luis, però també va ràpid, ben ràpid, com un Mallorco que demostrava que fer un ironman no és pas “tan dolent” i repetia la gesta de baixar de 20 minuts apretant rambla amunt. També per sota d’aquesta xifra van estar els Pau i Toni, un fent entrenament creuat del tennis, l’altre buscant sensacions per liar-la a Sagrera. Al meu torn salvo la negligència amb una MMP (ja feia temps que no sabia que era això!) però no soc capaç de veure ni un sol moment al gran dels Tejedor, el més ràpid dels masques sobre els 5km.

(2014-12-07) Cursa Sant Andreu 003

Tan ràpid que va ser el primer corredor del CNSA enduent-se així un massatge com a premi, felicitats Enric Joan! Classificacions masques aquí. Però encara no havia acabat l’exhibició, doncs l’Eloi sols tenia una premissa en el seu últim any en la cursa infantil… Sortir com un masca! Així ho fa, i amb un supertemps es planta el primer a meta. Qui diu ara que la genètica no pesa? Felicitats granmasca! I gràcies als que us vau apropar a animar a meta i pel circuit que ens vau donar ales i regalar les instantànies d’aquesta crònica i la galeria masca!

Per cert, el promés és deute… I al acabar la cursa va haver bastants problemes amb el guardarroba, el qual tampoc havia estat especialment ràpid abans de la mateixa. Cal agraïr però el treball dels voluntaris, informant i ajudant a agafar les coses, però és un altre punt a millorar… Com el fet que les inscripcions sols siguin per internet, que no saben que a Sant Andreu ens agraden les coses en viu i en directe? Sigui com sigui, el millor és que l’any vinent hi haurà 37a edició i esperem que es prengui bona nota per a que tornem a tenir un programa amb energia!

 

You may also like...

Deixa un comentari