Marathon de Toulouse 2014

Ahir vaig realitzar la Marathon de Toulouse, Vaig fer un temps de 2hores 58 minuts 19 segons , en la posició 74 de la general , 27 de la categoria ( un ja té una edat!)

Què us puc explicar de la marathon de Toulouse?

La carrera es divideix e, els primers 10 kms que passen per dins de la ciutat, molt maca. Després comences a fer kms i kms per la rodalia, típic ambient semi-urbà francès. A partir del 25 fins al 37 vas pujant , que també té gràcia. Al 34 tornes a entrar a la ciutat i acabes en una plaça meravellosa. L´ambient a dins de la ciutat i en algun suburvi és fantàstic. Els kms finals molt macos.Els avituallaments estan molt bé , cada 2,5 kms a partir del 15 , amb aigua , fruita, isotònica . Hi ha molta animació de bandes, a cada km una ; en destaco una de gaiters bretons que es sentien d´una hora lluny , situats al kms 33 , i que em van distreure en els pitjors moments. Al final potser et canses de veure freakis tocant coses rares, però distreu. Ja sabeu , la diversitat de la immigració al carrer. El que no hi havia era espanyols , ni fent música ni corrent.

L´objectiu de la carrera era doble : disfrutar i , si es podia, baixar de les tres hores.

La nit prèvia, la meva recepta màgica: una pizza 50 formatges i una trappist rochefort 10; acostuma a no fallar.

Inici de la carrera: veure com estar el cos i agafar ritme. La previsió era anar entre 4,12 i 4,20 el km . Vaig per sota i m´intento refredar.

Entre el km1 i 10 , provant el cos i adaptant el ritme. La clau anar forçat però sense passar-se, anar valent però no suïcida. Al 5 passo amb 20, 47. Al 10 amb 41,35.

tolouse 2014

Entre el km 10 i 22, males sensacions. El cos no està còmode i vaig una mica forçat, tinc un parell de baixades . No afluixo el ritme i  intento mantenir el cap fred. La marató té moltes sorpreses i algunes ja les conec . El km 15, 1h 02 36 ; al km 20 1h 23 37.

Vaig bevent amb freqüència però sense passar-me . Els meus companys de cursa veuen massa i ho pagaran. A partir del km 22 el meu cos diu ” ara és l´hora” i , pit i collons , toca apretar i començar a disfrutar d´una carrera que sembla que anirà bé. Realment el cos té unes coses molt rares. Vaig així fins al 36, tota l´estona passant gent fins al final , el que et dóna unes sensacions fantàstiques. Al km 25 1h 44 41, al km30 2h 05 42 . Al 35 2h 27 11. A partir del km 25 fins al 27 és de pujada i , encara que estiguis bé el crono se´n recent. Al 36 arriba el mur. Com que les sensacions són conegudes abaixo el ritme entre 10 i 15 segons el Km intentant no petar i controlant les sensacions del cos. Al 39 em tornen a venir les forces i , més feliç que un xínxol torno a baixar del 4, 20 el km .

A l´arribada m´espera la meva família, un dinar lleuger , el viatge fins a casa una fantàstica Abbadie des Rocs a la nevera.

No hi ha res millor que sentir-se viu, disfrutar fent esport, gaudir corrents i aconseguir una altra vegada un repte que només tu saps el que t´ha costat aconseguir-lo.

Apa siau, salut i kms , lluc.

 

You may also like...

4 Responses

 1. orozco ha dit:

  Et felicito, Lluc. Quin control de carrera, ets una màquina.

 2. Fandes ha dit:

  Senzillament alucinant Lluc, mestre!

 3. Juanro ha dit:

  Molt be Lluc, poques persones molt mes joves i entrenades baixen de les 3 hores. Enhorabona!

 4. carlesrosell ha dit:

  Deixes ben dit la necessitat d’escoltar les sensacions del nostre cos per aprendre a gaudir d’aquest esport. Felicitats Lluc!

Deixa un comentari