Half de Berga. La vella guàrdia no mor mai!

la foto (4)

El passat diumenge 14 de setembre 6 masques van disputar el triatló de llarga distancia de Berga. Les distancies de la prova eren d’uns 1900m nedant, 82 de bici i 21 Km a pota. L’expedició va sortir dissabte al matí cap a la ciutat o es celebra la Patum ja que calia anar a deixar la bici al pantà de la Baells el dia abans. La tarda-nit prèvia a la competició es va desenvolupar gairebé de la millor manera possible, recollida de dorsals i bossa del corredor (amb premi extra a la bossa d’un servidor), dinar en bona companyia per anar carregant d’hidrats, partit del Barça amb victòria blaugrana, pasta party i ja per rematar-ho derrota madridista just abans d’anar a dormir ben d’horeta, ja que el despertador havia de sonar a les 5:30 del matí! Però anem per parts, com a bons masques hi havia un parell d’apostes pel mig, per començar teníem un Calvu vs Tonino (el Tonino havia vençut en l’últim triatló) i com a plat fort un Bernal vs Patata, si nois si, un iogurín contra un pureta, 13 anys pel mig de diferència que decantaven la balança a favor del iogurin. En un altre pla teníem el Mallorco que venia a la prova sobretot per preparar l’Ironman de Calella i el Maiky, un iogurin exnedador amb un bessons mes grans que el cap de l’Anxo.

Tonino (5:28:49). Superat

la foto 1

Va ser el gran promotor de la sortida, durant la preparació tot semblava que anava bé, sortides en btt, W, aigua…, però el no entrenament durant les últimes 3 setmanes i una tofa digne del Joan Marc van impedir que rendis com d’ell s’esperava. Hi ha rumors que diuen que encara esta acabant la 2a volta de la bici.

Bernal (5:26:53). Derrotat

la foto 2

No va ser el seu cap de setmana. Un parcial d’aigua discretet per ell va fer que no portes bones sensacions des de l’inici. Va patir massa a la 1a volta de la bici on al final d’aquesta es va trobar que el patata l’atrapava i li fotia un demarratge, això si no sense abans tenir un petit intercanvi de declaracions  (Bernal, estas fuera!). A la 2a volta reneix, veu al seu oponent i quan l’atrapa deixa anar un “moriré matando” li fot un pal i s’escapa, fa una bona 2a volta, però acaba fos i això fa que a la 1a volta del sector de córrer s’acabi fonent com la mantega, i acabi fent un DNF Masca en tota regla. Bernal, tienes buen equipito.

Mallorco (5:20:32). Preparat.

la foto 4

La gran revelació del cap de setmana. Les apostes el situaven en últim lloc, bé per desconeixement o per no saber ben bé com es plantejaria la prova. Fa un gran sector d’aigua i surt literalment bufant el clatell del patata, això si, a la t1 es va pintar les ungles i tot, fa un bon sector de bici, rebentant l’strava de tots a l’última rampa de mal gust abans d’arribar a la t2. Corrent marca un ritme constant entre 5-5:30 el km i pel camí recull el cadàver del Bernal, i just abans d’acabar veu el MAiky allà mateix, a falta de 50m li fot un sprint però el iogurin se n’adona i acaba en una quarta posició Masca. Ànim nen que Calella ja esta aquí.

Maiky (5:20:29). Voluntariós.

la foto 2

Gran Maiky que debutava en llarga distancia, pel matí es va inflar el bessons a la pressió adient. Bon sector d’aigua i bon sector de bici arribant fins i tot a liderar la prova en algun moment. Va rebentar el motor corrent com era de preveure, però es va defensar de l’atac ninja del Mallorco amb orgull i dignitat. Al tanto amb ell a mida que vagi sumant Kms…

Calvukabró (5:10:28). Recol·lector

la foto 3

El putu presi va estar bé. Se’l felicita. Va entrenar com un mamó tot el juliol i agost en el seu camp de concentració a Comarruga, i ja era de preveure que el seu rendiment podia ser óptim. Millor que mai a l’aigua, va sortir com un boig a la 1a vota de la bici, impulsat per aquelles rodaques de perfil que li ha possat a la Sisquillo (que ara ha quedat molt guapa, però ja no és “elegante”). A la 2a volta fot una rebentada guapa, tardant gairebé més de 5’ en fer el mateix recorregut q a la 1a. Arriba al sector de córrer i és allà on te totes les esperances posades, ja sap q s’ha trincat al Tonino, les referències respecte els de davant són bones, 10’ aproximadament dels 3 de davant, sap que ha entrenat per agafar-los i és disposa a perpretar el seu pla. Cap al final de la 1a volta recull dos “walking dead”, ja només li queda el patata, sap que si aquest rebenta una mica pot anar a per ell, però no es dona el cas. Acaba en una molt meritoria 2a plaça masca i defensa amb dignitat l’orgull de “la vieja guardia”. Calvu aprofita, et quede “dos telediarios”.

Patata (4:58:11). Triomfador

la foto 1

Va recollir el guant del Bernal i va prometre qual gladiador espectacle i sang. El pla va ser molt sencill, aprimar-se, btt, i córrer per la muntanya. L’execució d’aquest pla perfecte va fer que arribes en perfectes condicions al dia D per fer el que el patata sap fer millor, COMPETIR. A les 4:30 del matí va decidir la tàctica a seguir, el suïcidi. S’havia que podia perdre un 6’-7’ en el sector d’aigua i calia recuperar almenys un parell en el sector de bici per arribar a córrer amb un màxim de 5’ de diferència. Només començar a nedar rep 3 “collejas” gairebé seguides i pateix com un porca els primers 1000m, les sensacions són horroroses, però surt de l’aigua i sorpresa, nomes 31’, uns 3’ menys del que esperava i a sobre les referències del públic masca situen el Bernal a tan sols 4’. Se la juga al sector bici, baixa com un boig i puja com pot fins que es troba el seu arxienemic, això no entrava als plans, però decideix atacar, a la 2a volta el Bernal decideix “morir matando” i torna a pasar al patata, arribant al sector de running amb una desventatge d’un minutet. Ràpidament marca un ritme de 4:30 i veu que va retallant poc a poc distancia, però abans pasa al Maiky . Cap al Km 4 la prova esta finiquitada avança al Bernal i va bé, ja nomes queda controlar al putu calvu perquè no s’emocioni. Arriba triomfant a la meta i s’asseu a prop de la línia d’arribada a veure els cadavers dels seus enemics passar. Aleix felicita’m.

Temps meta Aigua Bici Run T1 T2 Temps T2
Patata 4:58:11 0:31:17 2:38:43 1:42:32 0:04:06 0:01:29 3:15:39
Víctor 5:10:28 0:35:22 2:44:33 1:44:05 0:04:43 0:01:46 3:26:23
Maiky 5:20:29 0:27:08 2:42:21 2:05:01 0:03:57 0:02:02 3:15:28
Mallorco 5:20:32 0:31:26 2:47:02 1:54:52 0:05:12 0:02:00 3:25:40
Bernal 5:26:53 0:26:43 2:41:36 2:12:26 0:04:48 0:01:21 3:14:27
Tonino 5:28:49 0:00:00 0:00:00 1:43:15 0:00:00 0:01:33 3:45:34

 

Agraïr la presencia entre el públic del Ferran i del Serra que es van llevar ben d’hora, ben d’hora, ben d’hora, per donar suport a aquest 6 masques i per informar-nos dels parcials en tot moment. MERCI

PD: Si t’has llegit tota la crónica i has arribat fins aquí es que ets molt, molt masca.

You may also like...

2 Responses

  1. carlesrosell ha dit:

    Una crònica fantàstica que posa a l’abast del lector les emocions; un estil directe on es pot tastar plenament les vivències del seu autor. Crec que estem davant d’una nova tendència dins del món de la crònica. Felicitats a tots per l’animositat i el coratge!

  2. orozco ha dit:

    Crònica demolidora!

Deixa un comentari