XX Mundialet de btt de l’Argentera

a458e477f0586d42d73a231feafc9b31

Doncs ens trobem a l’Argentera el dissabte 26 un dia abans de fer 34 primaveres. Amb la panxa ben plena de carn d’una barbacoa a Cal Bob em diregeixo cap a la sortida amb el meu nou trimono Masca, fot una calor de collons, uns 120 btteros estan preparats per començar una cursa on sorpendrà a més d’un!

La cursa de 32km 1000+, està dividida en tres bucles tenint temps de tall en cada bucle, distribuits en Bronze, Plata i Or.

Objectiu de la cursa “no caure i conseguir fer els 3 bucles”. Si haguès vingut el Patatat el objectiu haguès estat diferent SEGUR!!!

Sortida neutralitzada (de neutralizada té ben poc, la gent que comença a ensenyar els ganivets), volteta pel poble de 1min i comencem baixada avall!

1er bucle, Bronze: Comença amb una pujada bastant cosiderable, em faig un fart de adelantar a ciclistes que van en fila per la sona llisa del circuit, i jo com a bon masca els adelanto per la zona de pedres “a lo bruto”. La baixada ja és una altra cosa…. Sóc el que provoca el tap a la baixada, pedra per aquí tronc per allà, fatal, patino en totes les curves. consegueixo acabar el primer bucle sense gaire dificultat.

la foto

2on bucle, Plata:  Volteta pel poble i pujada per una trialera que haig de posar el peu a terra. La baixada és un drama, aquests de poble han obert un camí nou especial per la cursa, imagineu-vos un camp de atmellers que l’heu d’anar baixant entre marges, Brutal!. Tornada al poble i ens trobem amb la baixada dels Escorredors, un seguit de unes 50 escales amb gir de 90º final. Tot el poble està allí per veure l’habilitat dels btteros. Acabem el segon bucle i només ens falten 10km.

3er bucle, Or: Pujada per pista on ni adelanto ni sóc adelantat, estic més sol que un mussol. Baixada tranquila per la mateixa trialera que el bucle de Bronze, sense patir adelantades però xocant amb una pedra en la que parteixo un radi finalitzo la cursa en 2:06, en la poscisió 25 dels 50 que acabem el bucle d’or.

Pa amb tomàquet i embutits acampanyat de cervesa fan que sigui una cursa a tenir en compte, llàstima que el Club Ciclista l’Argentera diu que aquest és l’últim any que l’organitzen, esperem que l’any vinent s’ho repensin i la tornin a organitzar per formar un expedició Masca cap a l’Argentera.

Gràcies als suporters: Sara, Mak, Vic, Esther, Bob, Nil, Greta, Cesc & Family, Paqui, Ample & Family…

 

You may also like...

Deixa un comentari