Òrrius, tu si que ho vals

Bon dia masques!

Fa uns dies llegia un article de’n Miquel Pucurull que parlava dels preus de les curses a casa nostra. És cert que sols mostra clarament el que molts sabem, que el que paguem per competir és molt més elevat que el que es feia fa pocs anys i el que encara costen les proves atlètiques en altres zones (i no massa llunyanes, no). Ara bé, això passa a tot arreu? Definitivament no! És a les nostres mans decidir per quin model volem apostar, ja que malgrat el poti-poti de calendaris que tenim els caps de setmana encara hi ha moltes (moltíssimes) opcions per apostar per esdeveniments de proximitat, que potser no tindrà l’espectacularitat d’altres, però si que et sentiràs molt ben cuidat com el que ets, una corredora o corredor.

És evident que molts masques compartim aquesta mentalitat, sols cal recordar la Ia Cursa per l’Educació Pública que vam organitzar fa tot just dos mesos. O altres que ja fa anys que marquen el camí com la Cursa de l’Amistat. I en aquest sentit, l’any passat uns quants masques van descobrir la Cursa d’Òrrius (el poble del bosc encantat) organitzada pels Maimakansu de Mataró, on van patir, disfrutar i veure que si, que aquesta havia de ser una fixa en el calendari. Per mil raons aquest any sols hem estat dos samarretes liles, però n’estic segur que en tornarem més. Com no ho hem de fer en una cursa on 3 euros donen per tant, i encara et dien que si no et quedes satisfet et tornen els diners?

Cursa d'Òrrius 2014 (9)

Què on està Òrrius? El trobem en la zona del Maresme interior, a uns 40km de Sant Andreu (amb qui comparteix la festa Major d’hivern, el 30 de Novembre, toma!) en una zona de muntanyes a cavall entre la Serralada de la Marina i la del Montnegre-Corredor. Resultat, un poble ple de pujades i de racons xulíssims! I ja ens veieu allà, fent la nostra inscripció (si si, aquesta és de les que es feien antigament, t’inscrius una estona abans de la cursa) i estirant a la maca plaça de la parròquia. Cal dir que tothom hi té cabuda, a les 18:30 hi ha una sortida per caminadors i a les 19:30 una de corredors. Veurem una mica més endavant l’encert que és això…

I quin circuit ens espera? Un no especialment dur (comparat a una cursa de muntanya) però si exigent, en el que si vols anar de pressa no tens un sol moment de descans. Uns dos primers kms de pujada contínua per carretera fins a prendre una ruta circular per pista que ens duurà a Òrrius de nou. En aquesta tindrem 5kms de tobogans que ens obligaran a posar-hi seny, especialment els darrers amb tendència a picar cap amunt. I finalment 3km i mig eminentment favorables, amb una baixada amb la que de tota manera s’ha de cremar sabatilla si es vol anar de pressa i apretar les dents a la darrera pujada, perfecta per a #FerUnFandes.

Cursa d'Òrrius 2014 (16)

Vaja, que avorrir-nos no ens avorrirem pas! Amb la ja mítica línia de sortida marcada amb aigua ens situem tots disposats a menjar-nos les pujades i disfrutar les vistes. Només per aquestes ja cal venir a Òrrius… El viatge l’havíem compartit l’Iris de Corredors.Cat, la Judith que s’estrenava amb la samarreta lila (i quina estrena) i el Fandes. Cadascú amb els seus propis objectius sortim de forma ben original, tothom darrera una furgoneta! La pregunta és, si algú l’atrapa, s’acaba la cursa?

Una de les coses bones de fer els primers kms en pujada és que et situen ràpidament (si corres en cap) en un grup que anirà si fa no fa amb el teu ritme. I així és, quan arribem a dalt de tot de la carretera i mirem al nostre voltant ja ens trobarem si fa no fa les mateixes cares que ens acompanyaran per la pista. Punt a favor, només entrar-hi ens trobem el primer avituallament. #BravoBravoBravo! Amb ampolles de litre i mig, perfectes per apavaigar els efectes de la calor. I quelcom més a destacar, amb voluntaris disposats a recollir les ampolles uns metres més enllà, de manera que a nosaltres ens faciliten la vida, s’embruta menys i a ells mateixos se’ls redueix la feina.

10428191_10204013662080920_3037135489518923375_o

És una cursa amb una participació reduïda (se’n mereix molta més, però això també li dona encant) pel que és possible que aquí aneu en fila d’un a un. Però si aconseguiu posar-vos al costat d’una companya o company no estigueu de creuar-hi unes paraules d’ànim, tot i ser no pròpiament de muntanya, l’esperit que s’hi respira és proper. I dona un gustàs! I és aleshores, quan entre diàleg i diàleg tallat per les pujades dels tobogans se t’obre el camí i ens regalem aquestes vistes sobre Mataró… Quin espectacle! Benzina pel cap i les cames.

I és que ens apropem a la #BaixadaSenseFi i amb ella atrapem els caminants més endarrerits. No sabeu com ajudeu! Paraules creuades entre els corredors i ells, l’ànim pels núvols, a la baixada ve molt de gust apretar. Òrrius ja venim! Ens espera el tall de síndria, els prèssecs… I la planta regal, que serà aquest any? Ah! I no falta dir que allà altre cop tindrem avituallament líquid, però és que en cursa ja hem passat el segon, en total tres. Qui diu que no surten els números? Bravo Maimakansu!

1052 Cursa d'Órrius

 

Tornem a sortir a la carretera, és el final de la baixada i l’inici del poble, estem acalorats, cansats, però el que és encara millor (i el que realment sentim a aquestes altures) satisfets per la cursa que hem fet. El CarlesCat és el primer en inmortalitzar-nos en les petites darreres rampes i ja prenent el desviament cap a la plaça tot Òrrius ens espera amb una arribada magnífica. Es pot demanar res més? Per a mi ja és quasi bé tot perfecte… Repetirem d’això n’estic segur!

Ah, i els temps! Fandes arriba amb 44:56 (Patata, l’any vinent vaig a per tu!), molt satisfet i veient que és el lloc perfecte per acabar (o començar la temporada) que bé s’ho ha passat animant! I millorant molt el seu temps de l’any passat i separades per poc més de 20s arriben la Judith seguida de la Iris, les dues parant el rellotge a 1h5 i escaig. A elles encara els hi queda Campiquipugui la pròxima setmana, on també hi haurà algun masca més 😉

Bon estiu, fins ben aviat liles!

PD: la planta d’aquest any era… Una maduixera! Ole ole i ole! 😛

You may also like...

1 Response

  1. carlesrosell ha dit:

    Bravo Fandes! Una crònica a mida del cor masca (això penso). Felicitats per als qui heu participat!
    Carles

Deixa un comentari