Aneto (3404m) per la canal Estasen

P1050124xUna manera ben elegant de pujar al sostre del Pirineu. El corredor Estasen és la canal de neu més ampla que té l’Aneto, el seu nom prové de la primera ascensió realitzada pels catalans Lluís Estasen i Josep Rovira el dia 16 de Juliol de l’any 1930. Tot i que actualment és una ruta clàssica de la zona, és més solitària, bella, i agraïda que les vies normals, i tot això…

Més información a:  http://www.muntanyaviva.cat/1/alpinisme/Aneto3404mperlacanalocorredorEstasen.html

El Robert i jo, després dels últims fracassos per culpa del mal estat de la neu i mal temps, sabíem que aquest cop no podíem fallar. Anàvem preparats pel que fos. El divendres a les 9 del vespre arribem al refugi lliure de Vallhiverna després de 2 hores caminant per la pista (GR-11), tallada per culpa d’un allau, i que en condicions normals pots pujar amb cotxe.

A les 5:00 del matí del dissabte dia 10 de maig iniciem l’ascensió direcció al llac de Corones (2750m). En aquest punt fem un petit descans on ens col·loquem el budrier i crampons per tirar endavant sobre una catifa de neu perfecte, cruixent com una coca!

P1050159x

A les 9:30 remuntem el corredor Estasen amb una inclinació mitjana de 45° i una part final que pot presentar un pendent màxim de 50°. Són les 10:20, arribats al cim i després de fer-nos les fotos protocolaries ens disposem a creuar el famós Pas de Mahoma que sense menystenir-lo només cal anar amb compte on trepitges i poca cosa més.

P1050140x

El descens ho farem desgrimpant el coll de Corones fins tornar pel camí inicial fins al refugi de Vallhiverna. Són les 14:00, mengem tot el que ens queda per alleugerir la motxilla i baixarem un altre cop la maleïda pista fins el cotxe.

You may also like...

2 Responses

  1. Fandes ha dit:

    Babeta, sou uns cracks!

  2. Juanro ha dit:

    Molt bona Jordi! Aquests cims ja son paraules majors i dona por mirar les fotos i tot!!

Deixa un comentari